CORFU SAILING RESTAURANT

June 17, 2010 · Posted in Corfu, Corfu vacation, Visit Greece, cuisine 

CORFU SAILING RESTAURANT in Paleokastritsa Corfu

The restaurant

home1

Reservations ·  Εστιατόριο ·  Τοποθεσία ·  Επικοινωνία

Εκεί που η ιστορική πόλη σμίγει με τη θάλασσα, τα χρώματα και οι μουσικές ανοίγουν τα πανιά για να σας ταξιδέψουν πάνω στο κύμα.

Μια λεπτή ισορροπία γεύσης και εικόνας στο πιο όμορφο κομμάτι της Κέρκυρας.

Μέσα στο παλαιό φρούριο δίπλα στην θάλασσα και μακριά απ’ τους ήχους της πόλης, το εστιατόριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο την γεύση, την ιστορία και την θάλασσα, καθώς η μοναδική θεά ξεδιπλώνεται μπροστά σας απ’ την ιστορική παλαιά πόλη και το Φαληράκι, ως τις απέναντι ακτές της Ηπείρου.

Η εξωτερική τραπεζαρία είναι χωρητικότητας 120 ατόμων, είναι σκεπασμένη με ξύλινο στέγαστρο και υπερυψωμένη.  Δεξιά και αριστερά αυτής μπορούν να προστεθούν επιπλέον τραπέζια αλλά λόγο της διαφοράς ύψους δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν ενιαίος χώρος. Ακόμα εκτός από ένα απλό δείπνο μπορείτε να διοργανώσετε και άλλες μεγάλες συνεστιάσεις όπως συνέδρια, δεξιώσεις κ.λ.π.

Η χειμερινή αίθουσα είναι χωρητικότητας 90 καθιστών ατόμων ανοίγοντας όμως μην ξύλινη συρόμενη πόρτα συνχωνεύεται με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και μπορούν να φιλοξενήσουν γεύμα ως και 150 ατόμων..

Στο εστιατόριο του ιστιοπλοϊκού ομίλου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων πιάτων ελληνικής αλλά και διεθνής κουζίνας καθώς και θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από μπύρες, ελληνικά κρασιά αλλά και  επιλεγμένα κρασιά από όλο τον κόσμο.

Εκδηλώσεις…

Ο Ιστιοπλοϊκός  Όμιλος Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1977 σαν παράρτημα του ΠΟΙΑΘ Αθηνών. Στην πορεία του χρόνου ιδρύθηκε και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κερκύρας (ΙΟΚ). Και οι δύο όμιλοι λειτουργούν αρμονικά, οι ίδιοι άνθρωποι, ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο, ίδια μέλη.
Στην μακρόχρονη πορεία του λειτούργησε πολλές σχολές αρχαρίων ανοιχτής θάλασσας μεταδίδοντας την αγάπη μας για το άθλημα. Πάνω από 1200 νέοι και νέες του νησιού μας έχουν αποφοιτήσει από τις Σχολές αυτές.

Διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 1984 το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΜΙΣΟΥ ΤΟΝΟΥ (ΜΙΝΙΤΟΝ) και 2 φορές το πρωτάθλημα Ανατολικής Μεσογείου.
Το γνωστό Ράλι Ιονίου είναι άλλος ένας μεγάλος αγώνας που διοργανώνει  κάθε χρόνο  εκ περιτροπής με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών και την  βοήθεια των ομίλων του Ιονίου.
Συμμετέχει και συνδιοργανώνει τον αγώνα COPA DI MAGNA GRECIA από την δεκαετία του  ’80 αναπτύσσοντας φιλικές σχέσεις με τους γείτονες Ιταλούς και ειδικότερα με τις Ελληνόφωνες  περιοχές του Salento της Νοτίου Ιταλίας.

Από τις επαφές των ιστιοπλόων  τότε, ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας  BRINDISI-ΚΕΡΚΥΡΑ ο οποίος συνδιοργανώνεται  μαζί με την  LEGA NAVALE ITALIANA του Μπρίντιζι και τα τελευταία χρόνια με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο του Brindisi για 21 συνεχή χρόνια. Στην περσινή διοργάνωση οι συμμετοχές  των σκαφών ξεπέρασαν τις 137. Η άρτια διοργάνωση και η μεγάλη συμμετοχή έφερε σαν αποτέλεσμα να συμπεριλάβει η Ιταλική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία τον αγώνα αυτό στους 4 μεγαλύτερους Διεθνείς αγώνες της Μεσογείου.
Κάθε χρόνο διοργανώνεται το πρωτάθλημα Βορείου Ιονίου Ανοικτής Θαλάσσης  με περίπου 15 αγώνες και απόστασης 300 ν.μ.
Συνδιοραγώνει με το Πανεπιστήμιο Κρήτης τον αγώνα της Odyssail.
Το 2006 συμμετείχε στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα IMS σκαφών, στην Ιταλία.

Στις ανακαινισμένες του εγκαταστάσεις στο Μανδράκι- του Π. Φρουρίου δίνονται διαλέξεις , ομιλίες και προβολές ναυταθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
Από το 1999 ιδρύθηκε τμήμα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου με ολυμπιακά αθλήματα για παιδιά ηλικίας από 8-14 ετών  Ήδη οι νεαροί αθλητές των ΟΠΤΙΜΙΣΤ έχουν διακριθεί σε Αγώνες στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Συμμετείχαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Ν. Ιταλίας ,περιοχή Pulia, στους αγώνες των νήσων της Μεσογείου που είναι διεθνείς αγώνες. Τα παιδιά , μας κάνουν υπερήφανους και τ’όνομα του νησιού μας και της Ελλάδας μας ακούγεται συνεχώς. Κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος σε διάφορους διασυλλογικούς αγώνες και στα περιφερειακά πρωταθλήματα και προπονούνται σε ασφαλή περιοχή στις νέες εγκαταστάσεις τους,  στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Bar

Δίπλα στην τραπεζαρία βρίσκεται και το εξωτερικό μπαρ με ελαφρώς πιο δυνατή μουσική και τραπεζάκια για καφέ και ποτό. Εκεί εκτός απ’ το να απολαύσετε το ποτό σας μπορείτε να διοργανώσετε το δικό σας cocktail party, party γενεθλίων κ.λ.π.

Τοποθεσία

Το εστιατόριο του ιστιοπλοϊκού ομίλου βρίσκεται μέσα στο παλαιό φρούριο Κερκύρας το οποίο δημιουργήθηκε από τους Eνετούς πάνω στα βυζαντινά κτίσματα της Μεσαιωνικής Πόλης. Ένας παλιός λιθόστρωτος δρόμος στο κέντρο της βόρειας πλευράς του Φρουρίου, σας οδηγεί στο λιμάνι της μεσαιωνικής πόλης <<Μανδράκι>> όπου στεγάζεται το εστιατόριο του ιστιοπλοϊκού ομίλου.

Info:

Εστιατόριο Ιστιοπλοϊκού Ομίλου
Παλαίο Φρούριο, Μανδράκι
49100 Κέρκυρα

Κορομιός Νίκος

Τηλ. +30 26610 38763
Κιν. +30 6936077200
email: corfusailingclub@yahoo.gr

Comments

2 Responses to “CORFU SAILING RESTAURANT”

 1. John Smithens
  on June 18th, 2010 2:36 am

  we ate at this restaurant nearly every other day for our 2 week stay. the owner was a great host very friendly lovely person the meals and service was excelent would recomend to anyone going to paleokastritsa.

 2. Chris Doorsten
  on June 18th, 2010 2:44 am

  We chose this restaurant on the Sunday evening of our holiday as the views of the beach were stunning and it looked very clean inside. We enjoyed a fabulous meal out on the deck while watching the sunset in a calm and peaceful environment.

  The starters were delicious, I had the garlic mushrooms while my partner enjoyed a prawn cocktail, and the only minor irritation was with the main meal having a bit more spice than what i am used to, but i suppose thats the greek cuisine. I was more than happy with my huge greek salad, and my partner got a nice steak in a moment’s time. The staff were very friendly and the atmosphere was very relaxing.

Leave a Reply